cultuur

 

Anneletty Schumacher - beeldende kunst

Voor Anneletty is bezig zijn met kunst een avontuur en een uitdaging. De thema’s die haar inspireren zijn vaak mensen, dieren en natuur. En dan niet zo zeer de figuraties, maar meer de abstracties, de emoties en de relaties die zij heeft met deze onderwerpen. Zij houdt ervan om materialen te onderzoeken op zowel uiterlijk als op verwerking. Zo experimenteert zij graag met uiteenlopende materialen die in haar ogen het verhaal weerspiegelen. Textiel, hout, papier, metaal, koper, perspex, spiegelglas, takken, polyester, kunststof (PET), giethars, zink, schuim, aluminium, latex en gips zijn materialen die zij in de loop der jaren heeft gebruikt en op een speelse en sprekende manier toepast om haar idee te verwezenlijken.
Website www.articusbv.nl
Email info@articusbv.nl

     
 

Jolanda Stots - keramiek

Jolanda Stots is sinds jaren actief als beeldend kunstenaar, docent keramiek en organisator van allerlei activiteiten op het gebied van kunst. Jaarlijks wordt eigen keramiekwerk getoond op eigen erf en in eigen atelier tijdens de Wijhese Kunstroute, elk eerste weekeinde van September.
Website www.padme.nl
Email info@padme.nl

     
 

Wil Bijker

Als kunstfotograaf maakt Wil Bijker veelal opnames van voorwerpen en materialen van dichtbij. Door de manier van fotograferen gaan ze een beeld op zich vormen.

De dichtbij opnames zijn nauwelijks bewerkt. Alleen correctie op belichting en soms een aanpassing van de achtergrond.

Door deze wijze van fotograferen laat ze zien dat er in onze omgeving altijd mooie en spannende beelden te zien zijn.

Daarnaast maakt ze foto’s van sociale onderwerpen die haar aanspreken. Deze foto’s zijn vaak samengesteld uit meerdere beelden.

En houdt ze zich ook bezig met audiovisuele series. Een voorbeeld hiervan is Stones&Faces, waarbij Jasper van ’t Hof de muziek heeft gecomponeerd. Te zien op de website van Wil.

Wil Bijker is afgestudeerd in fotografie bij de kunstacademie in Utrecht. Daarnaast heeft ze bij verschillende fotografen workshops gevolgd. Ze werkt tevens als fotograaf in opdracht, zie hiervoor haar website.

Website  www.wilbijker.nl
Email  info@wilbijker.nl