De Elshof ligt tussen Wijhe, Heino en Raalte in een prachtig natuurgebied van weilanden, bossen en de verdwenen oude havezate Haagenvoorde. Het is een kleine kern, één van de twaalf die de gemeente Olst-Wijhe telt.

Welkom in de Elshof Vlindertuin

Achter het buurthuis en naast de voormalige kapel van de Elshof ligt tussen de wilgen, de elzen en  de meidoornhagen onze Elshof Vlindertuin.
Ben je op de fiets of ben je gewoon lekker aan het wandelen, breng dan eens een bezoek aan onze vlindertuin.
Het is een ideale plek om uit te rusten en je even te laven aan dit kleine stukje aangelegde natuur met een blik op ons prachtige weidegebied.

Wat vind je daar?
Is het rond de 20 graden en zonnig, dan heb je alle kans daar vlinders aan te treffen, want de tuin is aangeplant met allerlei kleuren Buddleya’s (vlinderstruiken) en met vele in- en uitheemse vlindervriendelijke vaste planten.
Wil je meer weten over vlinders dan vind je allerlei interessante weetjes op het informatiebord in de tuin.

En wil je zelf een stukje vlindertuin aanleggen dan vind je op dit bord ook 4 tuinontwerpen in 4 verschillende kleurstellingen.
Regent het of is het slecht weer, dan vind je in onze ‘wilgenhut’ een prima schuilplek om  je meegebrachte lunch te gebruiken.

Vrijwilligers
Onze vlindertuin wordt wekelijks onderhouden door enthousiaste vrijwilligers van onze buurtschap.
Zij zorgen voor een groen, gastvrij en landelijk welkom op de Elshof.
*Wil je ons af en toe een handje komen helpen (bijv. 1 x per maand, of een enkele keer) meld je dan aan bij ons.

Trek ook vlinders naar je tuin en laat je inspireren!

Deze vlindertuin is ontworpen door Anneletty Schumacher/Wijhe. Voor informatie, en/of tuinontwerp kunt u terecht bij anneletty@solcon.nl