De Elshof ligt tussen Wijhe, Heino en Raalte in een prachtig natuurgebied van weilanden, bossen en de verdwenen oude havezate Haagenvoorde. Het is een kleine kern, één van de twaalf die de gemeente Olst-Wijhe telt.

Kinderclub

Stichting de Elshofjes

De kinderclub vind elke woensdagavond plaats van 18.45 uur tot 19.45 uur.

De kinderen komen met veel plezier naar de kinderclub. Dit komt onder andere doordat er veel voor de jeugd georganiseerd wordt. Wij organiseren het volgende voor de kinderen:

  • Spelletjes (binnen en buiten en knutselen met allerlei materialen);
  • excursies (politiebureau, brandweer en ambulance) en
  • uitstapjes (uit eten, kaarsen maken en zwemmen).

Het eind van het seizoen gaan we een dag of weekend weg, dit is altijd een leuke verrassing voor de kinderen en een goede afsluiting van het seizoen voor zowel de kinderen als leiding.

De kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar zijn van harte welkom. Wij organiseren veel leuke en ontspannende dingen voor de kinderen. De leiding van de kinderclub bestaat dan ook uit vrijwilligers die zich met veel plezier inzetten voor de jeugd die afkomstig zijn van de Elshof. Wij beginnen ons seizoen altijd de eerste woensdag van september, het seizoen wordt beëindigd het weekend na het Elshoffeest.

Stichting de Elshofjes
Ongeveer in de jaren 1969/1970 is er een zondagschool ontstaan op de Elshof. Waarschijnlijk was er in de voorgaande jaren ook al sprake van een zondagsschool, dit is niet meer te achterhalen. In het jaartal 1973 is de zondagschool opgeheven. Met het beëindigen van de zondagsschool kwam er een einde aan leuke activiteiten voor de jeugd van de Elshof en omgeving. Enkele bewoners van de Elshof namen het initiatief tot het oprichten van een jeugdclub voor kinderen van de Elshof en omgeving. De zondagsschool vond elke zondag plaats. Met het ontstaan van de jeugdclub werd de woensdagavond een vaste clubavond.

In 2005 is de kinderclub een stichting geworden en kreeg de naam, Stichting de Elshofjes. Jarenlang hebben wij gebruik gemaakt van de kapel, helaas werd deze gesloten. In het jaar 2006 zijn gebruik gaan maken van het buurthuis op de Elshof, waar we nog steeds onze avonden organiseren.

Hermien Reins

Engeweg 26

0572-351143