De Elshof ligt tussen Wijhe, Heino en Raalte in een prachtig natuurgebied van weilanden, bossen en de verdwenen oude havezate Haagenvoorde. Het is een kleine kern, één van de twaalf die de gemeente Olst-Wijhe telt.

Volksdansgroep

Volksdansgroep Elshof

De Volksdansgroep is in oktober 1960 opgericht door dames die op dat moment lid waren van de Nederlandse Bond van Plattelandsvrouwen. Twee keer in de maand werd er afgesproken om een avond gezellig te gaan dansen met z’n allen. Een volksdansavond duurde gemiddeld 2 uur en tijdens de oprichting was de heer Niewaal uit Zwolle de dansleraar. Hij leerde de dames veel Engelse dansen. Tijdens een Volksdansavond danste de ene helft van de groep als man en de andere helft als vrouw. Na de heer Niewaal volgden alleen maar dansleraressen. Op dit moment is Gonnie Rentink de danslerares. Zij leert de groep verschillende dansen zoals: Griekse dansen, Israëlische dansen, Engelse en Noorse dansen. Tevens geeft ze ook Country Linedance.

Op dit moment is er een Volksdansavond op elke 1e en 3e maandag van de maand. Het seizoen duurt van september tot en met april. De avond start om 19.30 uur en loopt rond 21.30 uur tegen het einde. Hier blijft het niet alleen bij. Af en toe is er een optreden van de Volksdansgroep. De Elshof is vertegenwoordigd bij de Boerenkool dansdag in Wijhe en de Volksdansdag van de Nederlandse Bond van Plattelandsvrouwen in Dijkerhoek.

Bent u geïnteresseerd?
Neem gerust een kijkje tijdens een gezellige Volksdansavond. Er is geen leeftijdsgrens.

Heily Witteveen

Elshof 41

0570-525255